Transportbedrijf G.G. de Vries vermindert brandstofverbruik en CO2 uitstoot met OK X-Drive premiumdiesel

Minnertsga, juli 2021 G.G. de Vries & Zn. uit het Friese Minnertsga is al sinds jaar en dag een begrip als het gaat om het transport van kaas. Het in 1928 opgerichte familiebedrijf kent inmiddels een vloot van 24 eigen Scania's en 13 charters die dagelijks met kilo's kazen rondrijden. Soms herkenbaar aan de soorten kaas die ze vervoeren, zoals Leerdammer en Beemster. Maar altijd een lust voor het oog door de mooie kleurencombinaties, de strakke belijningen en verzorgde uitstraling. Kaas en kwaliteit. Daar draait het om bij G.G. de Vries.

Vandaag de dag zijn achterkleinzoon Rients en diens vader Gerrit verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken in het succesvolle transportbedrijf. Zus Hilde houdt zich bezig met administratieve taken. En ook de inmiddels 86-jarige opa Rients (zoon van oprichter G.G. de Vries), is nog altijd regelmatig op de werkvloer te vinden.

Keuze voor kwaliteit


Rients de Vries: "In de loop der jaren is er heel wat veranderd op het gebied van vervoer in het algemeen en kaastransport in het bijzonder. Waar we voorheen de kazen handmatig laadden, wordt dit nu veelal gemechaniseerd gedaan. Ook de trucks worden steeds geavanceerder. Ons streven naar kwaliteit is in al die jaren altijd gebleven. Dat uit zich in onze dienstverlening én in onze manier van werken. Strak, schoon en georganiseerd. Ook onze keuze voor specifieke materialen en leveranciers komt voort uit deze gedachte."

Minder verbruik, meer vermogen


Dat G.G. de Vries kiest voor premium brandstoffen, is dan ook geen verrassende keuze. De additieven die hieraan worden toegevoegd, zorgen namelijk voor een brandstof van hoge kwaliteit en daarmee een schonere verbrandingsmotor. Hierdoor is er minder onderhoud nodig en neemt het brandstofverbruik - en daarmee de C02 uitstoot - af. Dat geldt niet in het minst voor OK's premium diesel X-Drive: een brandstof met krachtige en reinigende toevoegingen waarmee vuilafzettingen kunnen worden voorkomen en verwijderd. Door de speciale anti-corrosie en anti-schuimtoevoegingen blijft de motor schoner, is er minder onderhoud nodig en verkleint het risico op motorproblemen. Bovendien kan met OK X-Drive diesel gemiddeld tot wel 3% brandstof bespaard worden in vergelijking met basisdiesel.

"Op advies van OK Oliecentrale zijn we overgestapt op OK X-Drive diesel. De reinigende eigenschappen van deze premiumbrandstof zijn voor ons van groot belang. Een schonere verbrandingsmotor heeft namelijk minder onderhoud en brandstof nodig. En met het aantal kilometer dat onze vloot dagelijks aflegt, tikt deze besparing flink aan."

Rients de Vries, G.G. de Vries
Meten is weten
"OK Oliecentrale is al jaren onze vaste leverancier van smeermiddelen, AdBlue en premium brandstoffen. Sinds eind 2020 leveren zij OK X-Drive diesel bij ons op locatie. Omdat wij al langere tijd van Scania maandelijks registratierapporten ontvangen waarin ook het brandstofverbruik per wagen in beeld wordt gebracht, konden wij de prestaties van OK X-Drive daadwerkelijk meten. De maandelijkse verbruikscijfers bevestigen steevast de premiumkwaliteit en -eigenschappen van OK X-Drive. Net als onze chauffeurs trouwens, die wij deze nieuwe premium brandstof blind hebben laten testen", aldus een tevreden Rients de Vries.

Aan het laden
Aan het laden