Biobrandstof

In een tijd waarin verduurzamen en CO2-reductie aan de orde van de dag zijn, kunt u bij OK Oliecentrale vanzelfsprekend ook terecht voor biobrandstof. Dé oplossing wanneer u met uw onderneming duurzame meters wilt maken, zonder te investeren in aanpassingen aan machine, motor of wagenpark.

Wat zijn biobrandstoffen?

Biobrandstoffen zijn brandstoffen gemaakt van hernieuwbare grondstoffen. Denk hierbij aan biomassa, of olie/vetten met een hernieuwbare oorsprong. Van ‘well-to-wheel’, dus van oorsprong tot en met gebruikt, stoten biobrandstoffen vergeleken met fossiele diesel, aanzienlijk minder broeikassen uit. De meest bekende biobrandstoffen voor dieselmotoren zijn biodiesel en hernieuwbare diesel.

Kiest u biodiesel of hernieuwbare diesel? 

Hoewel deze twee soorten biobrandstof in de praktijk nogal eens door elkaar gebruikt worden, is er een groot verschil tussen biodiesel en hernieuwbare diesel.

Biodiesel is een andere naam voor FAME (Fatty Acid Methyl Ester) en kan gemengd worden met conventionele diesel: tot maximaal 7% FAME is toegestaan om aan de EN590 diesel te voldoen – de diesel (B7) die aan de pomp verkrijgbaar is. FAME ontstaat door een chemisch proces, waarbij vaak plantaardige oliën, zoals raapzaadolie of sojaolie, verwerkt worden. Of de FAME duurzaam is, hangt af van de manier waarop de grondstoffen verkregen zijn. De uitstoot bij gebruik is echter gelijk aan die van fossiele diesel.

Klik hier voor meer informatie over onze OK X-Drive Diesel (met maximaal 7% biodiesel).

Hernieuwbare diesel zoals HVO (Hydrotreated Vegetable Oil), wordt meer en meer uit afval en andere reststoffen geproduceerd. Het grootste verschil is echter de manier waarop het gemaakt wordt: het chemische proces om HVO te maken is vergelijkbaar met aardolieraffinage en dus heeft HVO als eindproduct dan ook vrijwel dezelfde producteigenschappen als fossiele diesel. HVO kan tot 100% gemengd worden met conventionele diesel, in dat geval spreken we van HVO100.

Klik hier voor meer informatie over onze Neste MY HVO100 hernieuwbare diesel.

Neste MY Hernieuwbare Diesel

OK X-Drive Diesel (met tot 7% biodiesel)

Aan het laden
Aan het laden