Loxam kiest GTL

Loxam gaat over op Shell GTL

Maart 2019 - Loxam, toonaangevend in de verhuur van materieel, gereedschappen, hoogwerkers en aggregaten, heeft maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog op de agenda staan. Zo waren zij wereldwijd het eerste verhuurbedrijf dat niveau 3 van de ISO 26000 norm op het gebied van MVO behaalde, had Loxam in 2012 de primeur in Europa met haar hybride lichtmast en heeft ze haar eigen recycle centre voor niet meer inzetbare machines. Dat ze nu ook op het gebied van brandstof een groene stap maken, is dan ook niet verwonderlijk.

De markt vraagt om schonere brandstoffen 
Marcel van der Laan, Commercieel Directeur Loxam: “Met regelmaat ontvangen wij van klanten  de vraag hoe wij bij kunnen dragen aan hun eisen en wensen met betrekking tot een schoner milieu. Een van onze antwoorden hierop is de inzet van hybride en elektrisch materieel. Maar aangezien helemaal elektrisch (nog) niet volledig beschikbaar is, zijn we op zoek gegaan naar een alternatief voor diesel. We kwamen hierbij al snel terecht bij Shell GTL Fuel – een vloeibare geurloze brandstof gemaakt van aardgas, die schoner verbrandt dan conventionele diesel en daardoor minder lokale uitstoot en zwarte rook produceert. Bijkomend voordeel was dat om over te gaan van diesel naar Shell GTL er geen extra investeringen in voertuigen of infrastructuur nodig zijn, wat Shell GTL niet alleen een milieuvriendelijke maar ook laagdrempelige oplossing maakt.”

Landelijke dekking met OK Oliecentrale 
“Alle machines die een van onze bijna 50 vestigingen verlaten, worden ter plekke afgetankt met Shell GTL Fuel. Omdat we Shell GTL echter ook bij onze klanten op locatie willen bieden, bijvoorbeeld bij een evenement of tijdens wegwerkzaamheden, zijn wij onlangs een overeenkomst aangegaan met OK Oliecentrale, Shell Distributeur in Nederland. Door hun landelijke dekking kunnen zij ons materieel overal in Nederland afvullen met Shell GTL Fuel. Daarmee is OK Oliecentrale voor ons het ideale verlengstuk om het verschil te maken, zowel voor onze klanten als met het oog op het milieu”, aldus Van der Laan.

Meer informatie:
https://www.loxam.nl/
Aan het laden
Aan het laden